Munkadíjak

 

Az ügyvédi megbízási díj szabad megállapodás tárgya. Az alábbiakban támpontot szeretnénk nyújtani leendő ügyfeleink számára a tájékozódáshoz, azonban a megbízási díjat minden ügyben egyedileg, valamennyi körülmény ismeretében tudjuk meghatározni. Az alábbi tájékoztatás ezért nem minősül ajánlattételnek.

Az ügyvédi munkadíj összege egyaránt tükrözi az adott ügyben elvégzendő ügyvédi munka mennyiségét, valamint az ügyvéd vagyoni felelősségét. A megbízási díj két részből áll: az ügyvédi munkadíjból, valamint a költségekből. A költségeket (pl. levelezés költsége, útiköltség nagyobb távolságra, illeték, tulajdoni lap másolat, stb.) a megbízó viseli.

 


Jogi tanácsadás

A jogi tanácsadás ügyvédi munkadíja 25.000,- forint + ÁFA / óra. Ennek célja, hogy ügyfeleink megértsék a jogi probléma lényegét és tisztában legyenek döntési lehetőségeikkel. A lehetőségeikről szóló tájékoztatás kiterjed a jogviták megoldásának valamennyi lehetséges módjára, ezek hatékonyságára, várható időtartamára és költségvonzatára.

 


Ügyvédi megbízáshoz kapcsolódó munkadíjaink

Az ügyvédi munkadíj összege egyaránt tükrözi az adott ügyben elvégzendő ügyvédi munka mennyiségét, valamint az ügyvéd vagyoni felelősségét. Az ügyvédi munkadíj esetében fix díjas és óradíjas konstrukcióban egyaránt tudunk szerződni ügyfeleinkkel. A fix díj az ügy súlyához és várható időtartamához, az elvégzendő munka mennyiségéhez, polgári peres jogviták esetében a per tárgyának értékéhez igazodik.

Az alábbi linkeken érhetőek el egyes ügytípusra vonatkozó részletes tájékoztatóink:

Tulajdonjog-átruházási szerződések ügyvédi munkadíja és tudnivalók

Végintézkedések ügyvédi munkadíja és tudnivalók

Cégügyek ügyvédi munkadíja és tudnivalók

 


Ingyenes ügyvédi munka,
sikerdíjas megbízás

Tájékoztatjuk leendő ügyfeleinket, hogy az ügyvédi iroda ingyenes jogi tanácsadást és ügyvédi tevékenységet nem végez, ilyen megbízásra nincs lehetőség. Ugyancsak nincs lehetőség ún „sikerdíjban” megállapodni, tehát amikor a nyert összeg bizonyos százaléka képezi az ügyvédi munkadíjat. Ügyvédi irodánk számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért már kiválasztottuk azt a néhány szervezetet és magánszemélyt, akiknek pro bono tevékenységünkkel segítünk.

Amennyiben anyagi helyzete nem engedi meg az ügyvédi munkadíj megfizetését, az alábbi lehetőségekre hívjuk fel figyelmét:

 

JogiFórum.hu

Hasznos információk mindenféle jogvitákkal kapcsolatban a fórum rovatban

Igazságügyi Hivatal

Az állam által fizetett jogi segítség a rászorulóknak peren kívüli, büntető és polgári peres ügyekben

 

 
1024 Budapest, Káplár utca 7. fsz. 2.